Vanliga frågor


Får jag hyra ut min lägenhet i andra hand?
Svar: Du måste alltid ha vårt tillstånd för att överlåta hyreskontraktet eller hyra ut din lägenhet i andra hand. Varmt välkommen att kontakta oss.

Vad gör jag om jag störs av min granne?
Svar: För att du och alla andra som bor hos oss ska trivas är det viktigt att vi alla uppträder så att grannar och den närmsta omgivningen inte störs. Du kan dock inte räkna med att det är helt tyst i ett hus där många människor lever och bor. Om du upplever en granne som störande, ta i första hand gärna själv kontakt med berörd person och se om ni kan komma fram till en lösning. Tänk på att det är få människor som medvetet vill störa sin omgivning, de behöver kanske bara bli uppmärksammade om problemet. Om det känns obekvämt att prata direkt med den det berör, kan du vända dig till oss på Skoogs Fastigheters boendekontor.

Vem ansvarar för att rensa avloppet i badrummet, byta glödlampa i köksfläkten och byta batteri i brandvarnaren?
Svar: Som hyresgäst ansvarar du för att hålla rent i avlopp, byta glödlampor i din lägenhet samt batteribyte i brandvarnaren.

Får jag installera en tvättmaskin eller diskmaskin själv?
Svar: Kontakta alltid oss om du har planer på att installera större hushållsmaskiner i din lägenhet, exempelvis disk- eller tvättmaskin.

Får jag måla och tapetsera själv?
Svar: Du får måla själv under förutsättning att arbetet är fackmannamässigt utfört, det är dock inte godkänt att tapetsera i våra hyreslägenheter.
Vi ställer krav på att färgen som används vid målning ska vara Flügger Dekso-5 eller motsvarande kvalitet i andra kända märken.
Du kan bli ersättningsskyldig om vi vid besiktning upptäcker att arbetet inte är fullgott genomfört eller att färgkvaliteten inte följts.
Vid avflyttning ska lägenheten återställas i det skick som den hyrdes i, dvs. att ommålade väggar ska målas tillbaka i Flüggers Dekso-5 Råvit S0500-N.
Kontakta alltid Skoogs Fastigheter innan du sätter igång.

Hur lång uppsägningstid har jag?
Svar: Din uppsägningstid är tre kalendermånader. Exempel: Om du säger upp ditt hyresavtal den 7 februari upphör kontraktet att gälla den 31 maj, och du betalar hyra som vanligt under uppsägningstiden.

Vilka betallösningar erbjuder ni?

Svar: Vi erbjuder både Autogiro och E-faktura för att underlätta dina hyresinbetalningar. E-faktura anmäler du själv via din bank. Vill du ha autogiro så kontakta oss så hjälper vi dig.

Får jag ha husdjur i min lägenhet?
Svar: Du får givetvis ha husdjur i din lägenhet, men du har alltid ansvar för att djuren inte stör dina grannar. Du kan också bli ersättningsskyldig för skador i lägenheten som inte anses vara normalt slitage.

Jag har låst mig ute – vad ska jag göra?
Om du låst dig ute och inte har en reservnyckel hos någon bekant, tvingas du dessvärre att anlita en låssmed för att få dörren öppnad. Det är en kostnad som du själv får stå för.

Skoogs Fastigheter använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen och statistik. Om du inte godkänner eller vill ha mer information kan du läsa mer på skoogsfastigheter.se/cookie-policy